Veiligheid & Betrouwbaarheid

Hier lees je hoe wij de veiligheid van dit platform borgen, en wat je zelf kunt doen.

Gedragsregels

NLvoorelkaar biedt gratis en veilige websites waar mensen die iets voor een ander willen doen gemakkelijk in contact kunnen komen met mensen of organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elke dag gebruiken vele mensen het platform om met elkaar af te spreken, iets te vragen of iets voor elkaar te doen. 

Wij willen dat mensen zich veilig voelen als ze de website gebruiken. Daarom verzorgen wij dagelijkse controle en moderatie en zijn er gedragsregels van kracht. Belangrijk om te weten is dat je zelf ook een grote rol hebt in veilig contact met anderen. 

Hoe gaan we met elkaar om op de websites van NLvoorelkaar?

  • We verwachten dat iedereen de juiste informatie in zijn of haar profiel zet.
  • Wanneer je via de website met een andere gebruiker in contact komt, ligt de verantwoordelijkheid van het contact bij jullie.
  • We verwachten een respectvolle omgang in taalgebruik, online en offline. NLvoorelkaar verwijdert haatdragend of kwetsend taalgebruik en spreekt gebruikers hier op aan.
  • Iedereen kan zijn/ haar eigen vacature of aanbod plaatsen of hiermee een ander benaderen. Het kan gebeuren dat een vacature of aanbod niet past bij jouw ideeën of interesses. Stuur ook dan altijd een net antwoord.
  • Maak duidelijke afspraken voordat je met een andere gebruiker afspreekt. Vraag bijvoorbeeld naar een ID bewijs, CV of VOG. Of vraag iemand om mee te gaan naar het kennismakingsgesprek.
  • Prettige én minder prettige ervaringen op ons platform of daarbuiten met andere gebruikers horen we graag! Geef deze door aan onze helpdesk. Op deze manier werken we samen aan een veilig en vriendelijk platform.

Schending van de gedragsregels 

NLvoorelkaar neemt direct actie op het moment dat een gebruiker de gedragsregels schendt. Wanneer we geloven dat er een wezenlijk risico bestaat voor onveilige of onprettige situaties, verwijderen we alle inhoud en accounts. Hierin werken we indien nodig ook samen met organisaties en onze lokale partners.

Neem daarom contact op met onze helpdesk wanneer je een onprettige ervaring hebt met een andere gebruiker op onze website of tijdens een afspraak. Op deze manier werken we samen aan een veilig en vriendelijk platform.

Voor vragen, opmerkingen of feedback kun je altijd contact met de helpdesk opnemen. 

 

 

 

 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?