csrf
Zwijndrechtvoorelkaar logo
Zwijndrechtvoorelkaar

Vrijwilliger bij de Scouting - voor jongeren

Scouting Panoord staat voor een geweldige tijdsbesteding aan jeugdleden binnen het avontuurlijke spel van Scouting. Elke week zorgt een team van enthousiaste vrijwillige leiding hiervoor. Bij Scouting draait het om vriendschap, samenspel, spanning en plezier. Maar ook om het leren omgaan met elkaar en de natuur. Als leiding bij een van onze groepen (speltakken) werk je samen met het team aan een geweldig programma voor de kinderen of jongeren. Hierbij dagen we meiden en jongens uit om zich persoonlijk te ontwikkelen. De groepen komen één keer per week bijeen. Heb je veel leuke ideeën, houd je van actief bezig zijn, vind je het leuk om in een team te werken en wil je de jeugd in Zwijndrecht helpen groeien? Dan is de scouting zeker iets voor jou! Help jij de jeugd groeien? Doe mee met Scouting Panoord! šŸŒŸ __________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Lees meer

structureel

Bakestein, Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg

Activiteitenbegeleiding
Projectcoƶrdinatie
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Scouting Panoord staat voor een geweldige tijdsbesteding aan jeugdleden binnen het avontuurlijke spel van Scouting. Elke week zorgt een team van enthousiaste vrijwillige leiding hiervoor. Bij Scouting draait het om vriendschap, samenspel, spanning en plezier. Maar ook om het leren omgaan met elkaar en de natuur.

Als leiding bij een van onze groepen (speltakken) werk je samen met het team aan een geweldig programma voor de kinderen of jongeren. Hierbij dagen we meiden en jongens uit om zich persoonlijk te ontwikkelen. De groepen komen één keer per week bijeen.

Heb je veel leuke ideeën, houd je van actief bezig zijn, vind je het leuk om in een team te werken en wil je de jeugd in Zwijndrecht helpen groeien? Dan is de scouting zeker iets voor jou! Help jij de jeugd groeien? Doe mee met Scouting Panoord! šŸŒŸ
__________________________________________________________________
Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Praktische informatie

Locatie

Bakestein, Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Evenementen & festivals
Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Projectcoƶrdinatie
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Laminaat leggen in een slaapkamer
Zwijndrecht

Laminaat leggen in een slaapkamer

Eenmalig Ā· 3 tot 8 uur
Gemiva-SVG Zwijndrecht

Ik zoek hulp voor een cliënte van mij. Zij is een nette vrouw van rond de 60 met een klein budget. Zij zoekt handige mensen die ondervloer en laminaat in haar slaapkamer kunnen leggen. Ook het bed uit en later in de kamer tillen is haar verzoek. Duidelijke communicatie is voor haar heel belangrijk. Ook wil ze graag vooraf een kennismaking met mij of mijn collega er bij. Startdatum per direct. Ik ben bereikbaar maandag en donderdag.

(kleine) groepen
Zelfontplooiingstraject voor jongeren
Zwijndrecht

Zelfontplooiingstraject voor jongeren

Structureel
FF DOEN Met MDT

Wil jij iets moois betekenen voor anderen, je CV uitbreiden én waardevolle ervaring opdoen? Dan is het tijd voor FF DOEN met MDT! Doe mee met dit project speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar oud. Gedurende een half jaar ga je aan de slag bij verschillende organisaties. En het mooie is, je kunt al meedoen vanaf slechts één middag per week! Wat ga je precies doen bij deze organisaties? Dat bepaal jij helemaal zelf! Bij FF DOEN met MDT: - Werk je gedurende een half jaar bij 3 organisaties van jouw keuze. - Word je begeleid door een coach die jou helpt groeien. - Ontvang je een certificaat dat niet alleen leuk staat op je CV, maar ook je vaardigheden aantoont. - Maak je nieuwe vrienden en vergroot je je netwerk. - Kun je cursussen volgen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Klinkt dit als iets voor jou? Wacht dan niet langer en meld je aan voor MDT!

Jongeren
Bij Aafje aan de slag? FF DOEN!
Zwijndrecht

Bij Aafje aan de slag? FF DOEN!

Structureel
FF DOEN Met MDT

Je kent Aafje waarschijnlijk wel van de zorginstellingen, ook in Zwijndrecht. Maar wist je dat ze ook actief zijn bij ouderen thuis met thuiszorg? Bij Aafje kun je echt het verschil maken voor zowel de bewoners als de thuiszorgklanten. Aafje is op zoek naar versterking voor verschillende functies! De dag en het tijdstip waarop je wilt helpen kunnen in overleg worden bepaald, dus waarom zou je hier niet aan de slag gaan? Een paar voorbeelden van wat jij zou kunnen doen: Bij de Brasserie in Heerjansdam zoeken ze enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om klanten te bedienen met een hapje en een drankje. De tijden en dagen zijn bespreekbaar. Een potje kaarten gaat nooit uit de mode! In Midden-inn in Heerjansdam wordt er op dinsdag van 10:00-12:00 uur en van 13:30-17:00 uur geklaverjast, gebridged en pesten gespeeld. Ben jij degene die dit eigenlijk best wel heel leuk vindt? Ook kun individuele vragen oppakken. Denk aan samen naar een terras gaan, een wandeling maken, boodschappen doen of gewoon samen iets drinken en kletsen. Klinkt dit als iets voor jou? Waar wacht je nog op? Ga ervoor en maak een verschil bij Aafje! __________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Jongeren
DE ZONNEBLOEM ZOEKT VRIJWILLIGERS
Zwijndrecht

DE ZONNEBLOEM ZOEKT VRIJWILLIGERS

Structureel
FF DOEN Met MDT

Vereniging De Zonnebloem staat klaar voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Met meer dan duizend afdelingen verspreid over het hele land, is De Zonnebloem altijd in de buurt, zelfs in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Onze missie is om de sociale activiteiten van deze doelgroep te verrijken. De activiteiten die De Zonnebloem organiseert, zijn onderverdeeld in: Huisbezoeken: Soms zijn mensen met een lichamelijke beperking vaker alleen dan ze zouden willen. Gewoon samen een kopje koffie of thee drinken, of samen een kleine wandeling maken kan al enorm gezellig zijn. Samen op stap / Groepsactiviteiten: Het is niet altijd makkelijk om eropuit te gaan als je een lichamelijke beperking hebt. Daarom organiseren we uitstapjes waarbij mensen met een lichamelijke beperking worden ondersteund door vrijwilligers. De activiteiten, het vervoer en de begeleiding worden aangepast aan de behoeften van de deelnemers. Denk aan een wandeling in het bos, een drankje in de stad, een bezoek aan een museum of gewoon lekker rondsnuffelen in het tuincentrum. Daarnaast organiseren we regelmatig groepsactiviteiten zoals uitstapjes naar tuincentra, meubelwinkels, dierentuinen, natuurgebieden en musea, of we plannen een rondvaart, een bingo-middag of een creatieve activiteit. Als vrijwilliger bij De Zonnebloem kun je ervoor kiezen om regelmatig bij iemand langs te gaan als bezoekvrijwilliger, om te helpen bij groepsactiviteiten en uitjes, of om op de achtergrond ondersteuning te bieden door te helpen met digitalisering, zoals het ondersteunen bij de website, social media en het opzetten van een digitaal systeem voor de jaarlijkse loterij. Als dit je aanspreekt, horen we graag van je en gaan we samen op zoek naar een passende plek voor jou bij De Zonnebloem! šŸŒ»__________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Jongeren
Gastvrije ondersteuning ASZ - jongere gezocht
Zwijndrecht

Gastvrije ondersteuning ASZ - jongere gezocht

Structureel
FF DOEN Met MDT

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) in Dordrecht en Zwijndrecht is op zoek naar jongeren zoals jij die zin hebben om ons te helpen! We zoeken vrijwilligers met goede communicatieve vaardigheden en een warm hart, die patiënten en bezoekers kunnen helpen met vragen, de weg kunnen wijzen en een kopje koffie of thee kunnen aanbieden. Als ziekenhuis vinden we het superbelangrijk dat iedereen die bij ons langskomt zich veilig en welkom voelt. Vanaf het moment dat ze binnenkomen, willen we ervoor zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Herken jij jezelf in het volgende? - Je bent geduldig en kunt goed luisteren. - Het is voor jou geen probleem om mensen vriendelijk te woord te staan. - Je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt het ook leuk om in een team te werken. - Je bent fit en mentaal sterk. - Je kunt shifts van 4,5 uur draaien. - Het zou geweldig zijn als je minimaal één keer per week beschikbaar bent, zodat je goed op de hoogte kunt blijven van alles wat er in het ziekenhuis gebeurt. Klinkt dit als iets voor jou? Aarzel dan niet en neem contact op! We kijken ernaar uit om samen met jou ons ziekenhuis nog gastvrijer te maken. __________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Jongeren
Fiksbrigade Klushulp voor energiebesparingen
Zwijndrecht

Fiksbrigade Klushulp voor energiebesparingen

Project Ā· 1 tot 3 uur in totaal
Diverz

Klushulp voor energiebesparing bij inwoners van Zwijndrecht. Met een aantal kleine aanpassingen toch een verschil kunnen maken op de energierekening. Denk hierbij aan de uitvoer van de kleine (isolatie) maatregelen bij mensen thuis; kitten, tochtstrips, radiatorfolie, brievenbusborstel, plaatsten van waterbesparende douchekop en ledlampen e.d. Door deze maatregelen kunnen bewoners behoorlijk wat energie en geld besparen. En minstens zo belangrijk: hun huis wordt er vaak een stuk comfortabeler van. Diverz verzorgt de benodigde materialen, alleen hebben we jouw hulp nodig om dit te kunnen plaatsen bij mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Dus heb je 2 rechterhanden, ben je begaan met je medemens?! Dan zijn we op zoek naar jou. Voor meer informatie neem dan graag contact met ons op.

Word ook AutoMaatje
Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht

Word ook AutoMaatje

Wekelijks Ā· 1 tot 3 uur
Diverz

ANWB AutoMaatje biedt een geweldige oplossing voor inwoners van de gemeente Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht die (tijdelijk) minder mobiel zijn en geen passend vervoersalternatief hebben. De formule is eenvoudig en effectief. Als chauffeur breng je (tijdelijk) minder mobiele mensen met je eigen auto naar hun bestemming. Dit kunnen korte ritten zijn binnen de gemeente, zoals naar de kapper, het ziekenhuis of de markt, maar ook langere ritten door heel Nederland. Voor jouw inzet ontvang je een onkostenvergoeding van slechts € 0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten. Bovendien bepaal je zelf op welke dagen en tijden je wilt rijden, en kun je per rit beslissen of het jou uitkomt. Vooral ouderen zijn enorm dankbaar voor deze dienst. Dankzij jouw hulp kunnen zij weer meer actief meedoen in de samenleving en vaker hun huis verlaten. Als chauffeur maak je voor hen een wereld van verschil! Word een held op wielen en meld je aan als chauffeur! Wat wij van jou vragen: -Een geldig rijbewijs (B) -Een eigen auto met inzittenden verzekering -Een VOG (wij vragen deze gratis voor jou aan) Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Nicole.

Met mevrouw (84 jaar) naar het theater
Zwijndrecht

Met mevrouw (84 jaar) naar het theater

Maandelijks Ā· 5 tot 6 uur
Stichting Vier het Leven

In jouw rol als vrijwillige gastvrouw/heer begeleidt je minimaal 6x per jaar ouderen (gemiddelde leeftijd 80+) naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen (3 per keer) worden persoonlijk door jou met eigen auto opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en de warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond. Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollator) inclusief inzittende verzekering. Help jij ons mee om onze activiteiten voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven mogelijk te maken? Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geef jij hier voor de ouderen betekenis aan en help jij mee om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en sociaal isolement te voorkomen. Stuur voor meer informatie gerust een berichtje of kijk op onze website [website verborgen]