STICHTING DE ZONNEBLOEM ZOEKT VRIJWILLIGERS

STICHTING DE ZONNEBLOEM ZOEKT VRIJWILLIGERS

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Mantelzorg ondersteuning, Maatjes & buddy's
Jongeren
Ja
Tip anderen via:

** Dit is een Vrijwillig Traineeship vacature voor jongeren tussen de 16 - 27 jaar **

De Zonnebloem is er voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Met ruim duizend afdelingen door heel het land is de Zonnebloem altijd dichtbij en dus ook in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De missie van de Zonnebloem is om de sociale activiteiten van de doelgroep te verrijken.

De activiteiten die de Zonnebloem organiseert zijn onder te verdelen in:
• Bezoek aan huis;
• Samen eropuit;
• Groepsactiviteiten;
• Op vakantie.

Op dit moment zijn de afdelingen Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht op zoek naar vrijwilligers voor het brengen van huisbezoek en het ondersteunen bij de uitjes/groepsactiviteiten.

Bezoek vrijwilliger
Met een lichamelijke beperking zijn mensen soms vaker alleen dan dat zij zouden willen. Simpelweg samen een kop koffie of thee drinken of samen even de deur uitgaan kan dan al zo gezellig zijn.

Samen eropuit /groepsactiviteiten
Lekker op pad gaan is niet altijd vanzelfsprekend als je een lichamelijke beperking hebt. De drempel is soms gewoonweg te hoog. Daarom organiseren beide afdelingen uitjes waarbij mensen met een lichamelijke beperking worden ondersteund door vrijwilligers. De activiteiten, het vervoer en de begeleiding zijn aangepast op de situatie van de deelnemers. Activiteiten die zo al worden ondernomen zijn bijvoorbeeld een boswandeling, een drankje in de stad, een bezoek aan een museum of lekker rondneuzen in het tuincentrum. Ook vinden er geregeld groepsactiviteiten plaats zoals bezoeken aan tuincentra, meubelwinkels, dierentuinen, natuurgebieden, musea of wordt er een rondvaart, een bingo-middag of een creatieve activiteit georganiseerd.

Zou jij het leuk vinden om als vrijwilliger van de Zonnebloem geregeld bij iemand langs te gaan als bezoekvrijwilliger? Of lijkt het je leuk om te ondersteunen bij groepsactiviteiten / uitjes. Of wil je je liever op de achtergrond inzetten voor deze mooie organisatie door hen te helpen bij de digitalisering zoals o.a. het ondersteunen bij de website, social media en het opzetten van een digitaal systeem voor het verkopen van loten voor de jaarlijkse loterij. Dan horen wij dit graag en gaat de Zonnebloem op zoek naar een passende plek voor jou!
__________________________________________________________________
In het Vrijwillig Traineeship gaan Zwijndrechtse jongeren (16 - 27 jaar) voor een half jaar bij verschillende organisaties aan de slag. Je doet wat goeds voor een ander, update je cv en doet veel ervaring op. Ook volg je samen met de andere trainees leuke workshops en cursussen.

Wil je meedoen of meer info?
Stuur dan een berichtje via deze website of bel/app Bianca (klik op neem telefonisch contact op).

  • De hulpvraag van Vrijwillig Traineeship is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zwijndrechtvoorelkaar
  • Vrijwillig Traineeship is eerder via deze website geholpen
  • Vrijwillig Traineeship heeft één aanbeveling ontvangen
Laat Vrijwillig Traineeship weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "STICHTING DE ZONNEBLOEM ZOEKT VRIJWILLIGERS" van Vrijwillig Traineeship.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Zwijndrechtvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Vrijwillig Traineeship
  • De hulpvraag van Vrijwillig Traineeship is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zwijndrechtvoorelkaar
  • Vrijwillig Traineeship is eerder via deze website geholpen
  • Vrijwillig Traineeship heeft één aanbeveling ontvangen
Jongeren
Ja

Meer hulpvragen van Vrijwillig Traineeship

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Een tussenjaar? Doe het traineeship Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg Maaltijden & koken, Sport & beweging, Bar & kantine
  Het Vrijwillig Traineeship, iets voor jou?! Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg Gezelschap, Marketing, communicatie & PR, Creatief & muziek
  Scouting vrijwilliger? Vrijwillig Traineeship Bakestein, Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Erop uit
  Zet je in bij de Bieb! VrijwilligTraineeship Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg Computer, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezen
  Help jij bij Swinhove? Vrijwillig Traineeship Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer, Activiteitenbegeleiding
  Bij Aafje aan de slag? Vrijwillig Traineeship Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg Activiteitenbegeleiding, Tuin & natuur, Bar & kantine
  Wil jij je nuttig maken in het Badhuis? Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg Computer, Gastvrouw / -heer, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Traineeship: Welzijnswerk iets voor jou? Bebouwde kom Heerjansdam, Centrum, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Noord, Walburg Maaltijden & koken, Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Maak jij mensen graag wegwijs in het ASZ? Noord Gastvrouw / -heer
  Ervaring opdoen bij ATOS nieuwsredactie! Centrum Computer, Marketing, communicatie & PR, Digitaal & IT
Vorige 1 2