csrf
Zwijndrechtvoorelkaar logo
Zwijndrechtvoorelkaar

Tuin vrijwilliger gezocht

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vind om wekelijks de tuin bij te houden. Dit doe je dan samen in overleg met een andere vrijwilliger. Dag en tijd zelf in te vullen. Het gaat om de binnen tuin van de locatie de Lichtkring. De bewoners van de 5 pg woongroepen maken hier met mooi weer heerlijk gebruik van. De zorg heeft geen tijd om de plantjes water te geven of onkruid te verwijderen. Kortom de tuin gezellig te houden voor de bewoners. Want daar genieten ze juist zo van. Is dit iets voor jou? Dan hoor ik heel graag. Wij bieden gemaakte reiskosten. Mee delen in de attentie regeling Een leuke werkomgeving Jaarlijks etentje.

Lees meer

structureel

Noord

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vind om wekelijks de tuin bij te houden. Dit doe je dan samen in overleg met een andere vrijwilliger.
Dag en tijd zelf in te vullen. Het gaat om de binnen tuin van de locatie de Lichtkring.
De bewoners van de 5 pg woongroepen maken hier met mooi weer heerlijk gebruik van. De zorg heeft geen tijd om de plantjes water te geven of onkruid te verwijderen.
Kortom de tuin gezellig te houden voor de bewoners. Want daar genieten ze juist zo van. Is dit iets voor jou? Dan hoor ik heel graag.

Wij bieden gemaakte reiskosten.
Mee delen in de attentie regeling
Een leuke werkomgeving
Jaarlijks etentje.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Noord

Impact

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Swinhove Groep

Zwijndrecht

Een aardige vrijwilliger voor het ""Vriendsch

Swinhove Groep

Bent u bereid om minimaal 1 keer per week op bezoek te gaan bij de cliënt? Aan de hand van de wensen van de cliënt en de mogelijkheden van u beiden, kijkt u wat u samen kan doen. Wat u gaat doen is per situatie verschillend. Voor de een is een praatje voldoende, de ander wil graag wandelen en weer een ander wil graag winkelen. Het gaat erom dat de cliënt weer iemand heeft die voor hem/haar speciale aandacht heeft. Heet u tijd en geduld, neem dan kontakt met ons op Heet u tijd en geduld, neem dan kontakt met ons op. Wij maken dan een vrijblijvende afspraak met u om de details te bespreken. Heel graag tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Wandel vrijwilliger

Swinhove Groep

Wij zoeken voor de locatie De Lindonk meerdere vrijwilligers die samen met andere vrijwilligers van de Wandelclub gezamenlijk in de omgeving van De Lindonk gaan wandelen met de (rolstoel)bewoners. Dit op dinsdag ochtend Aardige geduldige en behulpzame vrijwilligers die het fijn vinden onze cliënten persoonlijke aandacht te geven tijdens de wandeltocht. Wij bieden Een gezellige samenwerking met andere vrijwilligers en professionals. Aanvullende informatie Als u van wandelen houdt en onze cliënten graag een beetje vreugde geeft bent u wellicht de juiste persoon voor ons. Neemt u gerust vrijblijvend contakt op met ons. Wij maken dan een afspraak om alle details door te nemen. Tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Enthousiaste Vrijwilliger voor de Brasserie

Swinhove Groep

Wij hebben plaats voor een enthousiaste vrijwilliger die als gastvrouw/heer wil meedraaien in 1 van onze brasserieen. Ook in het weekend. De werkzaamheden betreffen de bewoners of gasten naar een tafeltje begeleiden, vragen wat zij willen eten, het tafel dekken en afruimen, uitserveren van maaltijden en alle voorkomende werkzaamheden samen met een team van vrijwilligers en medewerkers in een gezellige sfeer. Wij zoeken Een gezellige accurate vrijwilliger die goed in dienstverlening is voor ouderen.De werkzaamheden betreffen de bewoners of gasten naar een tafeltje begeleiden, vragen wat zij willen eten, het tafel dekken en afruimen, uitserveren van maaltijden en alle voorkomende werkzaamheden samen met een team van vrijwilligers en medewerkers in een gezellige sfeer. Wij bieden een prettige werksfeer met veel voldoening voor de vrijwilliger en dankbaarheid van de bewoners. Maak een afpraak met ons. Tot ziens. Een gezellige ambiance. Aanvullende informatie Reiskosten en een leuke attentie regeling bv kerstpakket. Als u voor deze functie voelt neem dan gerust contact met ons op. Er wordt dan vrijblijvend een afspraak met u gemaakt waarin alle details worden besproken en u ook vragen kunt stellen.

Structureel
Zwijndrecht

Enthousiaste vrijwilligers voor de Wandelclub

Swinhove Groep

Welke vrijwilliger houdt van wandelen in de buitenlucht? Wij zoeken vriendelijke, zorgzame vrijwilligers die samen met andere ervaren vrijwilligers gaan wandelen met onze bewoners. Over het algemeen zijn de bewoners rolstoel gebonden, en kunnen niet zelfstandig naar buiten. Het is een wandeltocht rondom de locatie. Maar ook een gezellig praatje onder het wandelen is natuurlijk belangrijk. Bij slecht weer worden de bewoners toch opgehaald ,en word er een gezellige koffie ochtend van gemaakt. Vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen en vriendelijk en rustig zijn en affiniteit met de ouderen in de samenleving hebben. Wij bieden: Een gezellige tijd samen met de bewoners en vrijwilligers van de wandelclub. De wandelclub is op dinsdag ochtend /locatie Swinhove . We gaan op dinsdag ochtend ook starten in de Lindonk Aanvullende informatie: Als u hiervoor voelt, kunt u contakt opnemen met ons. Wij maken dan een afspraak om alle details te bespreken. Vergeet niet uw telefoonnummer en/of emailadres te vermelden. U bent van harte welkom .Graag tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Begeleiding van bewoners naar Kerkdienst

Swinhove Groep

Welke vrijwilliger wil iedere dinsdag ochtend of 2e zondag van de maand onze bewoners (met rolstoel) halen en brengen van hun afdeling naar de zaal van de locatie Swinhove. Gezamenlijk beleeft u dan de kerkdienst. Een vriendelijke behulpzame vrijwilliger die veel affiniteit met onze bewoners heeft. Wanneer u interesse heeft neem dan gerust contact met ons op. Wij maken dan een afspraak waar alle details besproken worden en uw vragen beantwoord worden. Wij zien graag uw reactie. Tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Enthousiaste Vrijwilliger voor een kwetsbare

Swinhove Groep

Binnen de gemeente Zwijndrecht vallen veel kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen tussen wal en schip. Deze groep senioren komen verdrietig genoeg niet in aanmerking voor professionele opvang. Voor deze groep mensen is momenteel geen juiste reguliere (dag)- activiteitenprogramma voorhanden. De beginnende problemen met het geheugen maken deze mensen juist onzeker, zij begrijpen bepaalde zaken minder snel. Bij reguliere activiteiten in de regio merken deze senioren dat ze niet meer mee kunnen doen, ze haken af en trekken zich terug uit het sociale leven. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze tussenfase dus eigenlijk nergens, er dreigt sociaal isolement. Dat raakt ook vaak de partner of mantelzorger. het motto: “‘niets moet, alles mag’. Wij hebben daarvoor heel erg enthousiaste en vriendelijke vrijwilligers nodig die samen met een vaste kracht van de Swinhovegroep deze senioren wil begeleiden en zich in de belevingswereld van de senior kan verplaatsen. Wij zoeken Empathie voor de doelgroep, inlevend vermogen en bereid mee te gaan in de belevingswereld van de senior; Flexibel, in kunnen springen op de mogelijkheden van deze kwetsbare groep; Aanbieden van activiteiten en gezelligheid; Een thuis gevoel willen geven; Werken in een team vrijwilligers; Minimaal 1 dag/deel per week beschikbaar ( 9.15 tot 15.30 uur), met de mogelijkheid om met andere vrijwilligers een eigen rooster te maken en te zo nodig te ruilen. Het gaat om de donderdag. Graag nodigen wij u uit om een afspraak te maken en de details te bespreken. Wij bieden Een leuk team in samenwerking; Een dankbare doelgroep om mee te werken; Vrijheid om met de andere vrijwilligers op de groep dingen te organiseren; Er zijn altijd professionals op de achtergrond aanwezig. Maaltijd. Meedoen aan een heel uniek project! Wilt u meedoen?

Structureel
Zwijndrecht

Wandelclub vrijwilligers

Swinhove Groep

De leden van de Wandelclub wandelen in principe bij elk weertype. Lekker wandelen en buiten zijn en samen met anderen is belangrijk voor onze bewoners om zo meer te zien buiten de muren van de locatie Swinhove en de Lindonk Wij zoeken lieve en rustige vrijwilligers die het ook prettig vinden om te wandelen. Nu met kwetsbare ouderen veelal in rolstoel. Mocht het heel slecht weer zijn of bij extreme kou vindt er een alternatieve activiteit plaats. De wandeldagen zijn op dinsdag van 10.00-tot 12.00 uur. Aardige rustige vrijwilligers die het leuk vinden om samen een eindje in de buitenlucht te gaan wandelen. Een gezellige samenzijn met de bewoners en vrijwilligers. Wij bieden; Daarnaast beiden wij een vrijwilligerspas aan, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een diner voor vrijwilligers in een Bistro/Restaurant

Structureel
Zwijndrecht

Altijd al eens in een winkeltje willen staan

Swinhove Groep

Dit kan bij het Swinkeltje, de kadowinkel van de Swinhovegroep. En op de andere locatie,s waar we supermarkt producten verkopen. Het is een rustige werkplek waar je het visitekaartje van de Swinhovegroep bent. In de Lindonk en Lichtkring word ook de post verzorgd en gasten door verwijzen. We streven naar 2 vrijwilligers per dagdeel . Ben je gastvrij ,representatief en affiniteit met ouderen? Hou je van een rustige ,sociale werkplek? Dan hoor ik heel graag.

Structureel
Zwijndrecht

Vriendschap gezocht voor ouderen.

Swinhove Groep

Door vereenzaming raken veel mensen in een isolement. Ze hebben weinig contact met familie en vrienden. Door middel van 1-op-1 contact probeert de Swinhovegroep deze mensen te ondersteunen. Doel is dat de hulpvrager weer iemand heeft die hem/haar aandacht geeft en hem of haar echt ziet. Dat wilt toch iedereen. Bij voorkeur bezoekt u iemand 1x per week, maar ook als u minder tijd heeft kunt u ons helpen. Soms is een praatje maken genoeg. Anderen vinden het leuk om een stukje te wandelen of met iemand naar het theater gaan. U bepaalt samen hoe uw ontmoeting eruit gaat zien. Wij zijn op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die het prettig vinden om 1-op-1 met een cliënt leuke dingen te gaan doen. Affiniteit met de doelgroep is uiteraard van belang. Wij bieden u een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. En u kunt gratis allerlei cursussen volgen. U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Vrijwilliger rondom de laatste zorg

Swinhove Groep

Wij zoeken vrijwilligers die van betekenis willen zijn rondom de laatste levensfase van een bewoner en voor de naasten van de bewoner. Het verzorgen van een geliefde in die periode is zwaar, ook al is er hulp van de zorg. Soms heeft de bewoner geen familie of is de familie overbelast. Daarom zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die overdag en/of s,nachts willen en kunnen waken . De vrijwilliger word ingezet in een blokje van 3 a 4 uurtjes. De ervaring leert dat het zeer wisselend is dat er een waakverzoek binnen komt. Dit kan 2 x in de maand zijn. Maar ook een aantal maanden niet. Wij bieden De vrijwilligers krijgen een training inclusief certificaat De vrijwilliger voert geen verpleegkundige handelingen uit. De vrijwilligers waken bij de bewoner in zijn of haar laatste levensfase. Reiskosten vergoeding Een jaarlijks etentje met elkaar Overleg waakteam Kerstpakket. Aanvullend info De vrijwilliger krijgt een training met een certificaat. Het is belangrijk dat de vrijwilliger ervaringsdeskundige is. Hij of zij heeft zelf een dierbare verloren en weet daardoor hoe het voelt. De vrijwilliger heeft geleerd het eigen verlies in de context te plaatsen. De vrijwilliger is oproepbaar (daar waar het kan) en flexibel en de werktijden worden in overleg afgestemd. De vrijwilliger voert geen verpleegkundige handelingen uit. De vrijwilligers waken bij de bewoner in zijn of haar laatste levensfase. Past deze mooie betekenisvolle vrijwilligersfunctie bij u? Dan vertel ik er graag over en hoor ik graag.

Structureel
Zwijndrecht

Behulpzame vrijwilliger voor de brasserie

Swinhove Groep

Voor de Brasserieën van de verschillende locaties van de Swinhovegroep zoeken wij vrijwilligers die netjes werken, gastvrij zijn. U heeft er plezier in een gezellige sfeer neer te zetten in de Brasserie. U vindt het leuk om samen te werken met andere vrijwilligers en de medewerkers van de Brasserie. U voert alle voorkomende werkzaamheden uit. U heeft affiniteit met voedsel. Werktijden van 10.30-14.00 uur.(verschilt per locatie) Ook dringend hulp gezocht in de weekenden. Wij bieden u een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. Als U de juiste persoon bent, neem dan contact met ons op. Wij zullen in een kennismakingsgesprek de verdere details bespreken.

Structureel
Zwijndrecht

Betrokken vrijwilliger dagopvang pg-light

Swinhove Groep

Kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen vallen steeds vaker tussen wal en schip. Voor hen bestaat op dit moment geen goede opvang-en/of dagbesteding. Ze krijgen verdrietig genoeg geen indicatie voor professionele opvang. Bij beginnende problemen met het geheugen worden de mensen vaak onzeker. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze fase nergens. Er dreigt sociaal isolement en ook de partner of mantelzorger raakt in deze fase ook overbelast.. Om de thuissituatie te ontlasten en opname in een verpleeghuis te voorkomen of uit te stellen, bezoeken deze jong dementerende de afdeling dagbehandeling. Door een gezellige dagbesteding aan te bieden door met elkaar te recreëren, te bewegen en vooral te genieten. Dit kan zijn een spelletje, koken, een wandelingetje buiten enz. U zorgt mede voor een ontspannen en gezellige sfeer. Het gaat om de donderdag van 09.15-15.30uur in locatie de Lindonk. Een mooi initiatief dat alleen kan slagen met de inzet van vrijwilligers. Wat vragen wij? o Inlevingsvermogen en empathie met de kwetsbare senioren o Flexibiliteit, kunnen inspringen op de mogelijkheden van de doelgroep o Geduld o Goede beheersing van de Nederlandse taal o Een ‘thuis’-gevoel geven o Creativiteit, aanbieden van activiteiten en gezelligheid. o Kunnen werken in teamverband met andere vrijwilligers met de mogelijkheid om een eigen rooster te maken en zo nodig te ruilen. Wat bieden wij? o Een leuk team om mee te werken o Een dankbare doelgroep om mee te werken o Vrijheid om met andere vrijwilligers dingen te organiseren o Een scholing door een casemanager PG van de Swinhovegroep.(met certificaat) Wij zorgen dat u voldoende kennis van de doelgroep hebt. o Er is altijd een achterwacht door een professional o Een maaltijd o Meedoen aan een heel uniek project! U krijgt: -reiskostenvergoeding, -een Kerstpakket en -1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. -U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

Hartelijke gastvrouw/-heer locatie de lindonk

Swinhove Groep

Wij zoeken een representatieve gastvrouw/-heer voor de ontvangst van gasten en bezoekers en het beantwoorden van vragen. U bent het middelpunt en aanspreekpunt in de hal. U beantwoordt vragen en wijst de weg. Dit is over het algemeen een rustige maar zeer waardevolle functie. Als er geen vrijwilliger in de winkel aanwezig is ,dan is het een combi functie. Bewoners komen ook regelmatig voorbij en maken een praatje met de gastvrouw/heer. De functie heeft een groot sociaal karakter. Wij vragen: Representatief voorkomen Correcte omgangsvormen Klantvriendelijke houding Goede beheersing van de Nederlandse taal Bewustzijn dat u het visitekaartje van de organisatie bent. U vindt het belangrijk een gezellige en gastvrije sfeer neer te zetten. Werktijden 09.00-12.00 uur of van 13.00-16.00 uur Het werk wordt in principe uitgevoerd een team van 2. Bij absentie in principe zelf voor vervanging zorgen m.b.v. een telefoonlijst Wij vergoeden reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een diner met alle vrijwilligers in een Bistro/Restaurant. U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

Flexibele hulp tandartsenpraktijk

Swinhove Groep

De mobiele tandartsenpraktijk staat een aantal malen per maand op het terrein van de locatie Swinhove en IJsvogel. Ze behandelen bewoners die soms angstig/ verward of een lichamelijke aandoening hebben. Ze nemen extra de tijd en bewegen mee met het gevoel van de bewoner. Een goede ontwikkeling voor de bewoners, want een goede mondzorg is van groot belang. Wij zoeken vriendelijke vrijwilligers die geduld hebben. De bewoners willen ophalen van de groep en weer terug willen brengen. Vaardigheden om te rijden met een rolstoel zijn belangrijk. Je moet plezier hebben in het omgaan met ouderen. Werktijden zijn van 08.50 uur tot 16.30 uur. Van 12.00 uur tot 13.00 uur is er pauze. Natuurlijk bieden wij een lunch aan. Ook met een dagdeel zijn we al erg blij en geholpen. De dagen verdeel je met een andere vrijwilliger. Wij bieden: -een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, -reiskostenvergoeding, -een Kerstpakket en -1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. -U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

Vriendschappelijk contact gezocht

Swinhove Groep

De Swinhove Groep is op zoek naar lieve vrijwilligers voor het vriendschappelijk contact project. Bewoners van de locatie Swinhove, de Lichtkring, de Lindonk, IJsvogel, Zorghotel,of vanuit de thuiszorg zoeken met regelmaat wat extra sociaal contact. Vaak is de behoefte om een wandeling te maken. Met of zonder rolstoel. Even in de brasserie koffie drinken. Spelletje spelen en het gezellige praatje. Ook de bewoners met dementie vinden het heerlijk om even naar buiten te gaan. En kunnen dit helaas niet meer zelfstandig. De zorg heeft vrijwel geen tijd en familie is er ook niet altijd. Heeft u nog een paar uurtje week over? En kan u goed om gaan met ouderen? Met of zonder ziektebeeld. Dan maak ik graag kennis met u.

Structureel
Zwijndrecht

Vrijwillige vacature Swinhove Groep waakteam

Swinhove Groep

De zorg rond de terminale fase van de bewoner is de laatste manier van zorgen voor de bewoner. Deze manier van zorgen vraagt een andere belasting van zorgen voor de medewerker en familie. Het is een onderwerp waar we niet graag aan denken, maar wat wel de realiteit betreft. Om de zorg rond de terminale bewoner te ondersteunen, is er een pool van vrijwilligers. Deze vrijwilligers kunnen ingezet worden daar waar mantelzorgers niet (meer) kunnen waken. Zij bieden nabijheid aan de bewoner en ontzorgen mantelzorgers. Uit ervaring is gebleken, dat de inzet van de waakvrijwilliger (het van beide kanten) als zeer waardevol wordt ervaren. Omdat de vrijwilliger geen professional is en deze ook niet vervangen, volgen zij altijd eerst een training voor ondersteuning. Heeft u affiniteit met deze vrijwillige inzet? En bent u bereid om in de nachtelijke een paar uurtjes te waken? Wij kunnen voor deze liefdevolle taak nog meer vrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met Carla

Structureel
Zwijndrecht

Redacteur sooskrant Swinhove Groep

Swinhove Groep

De societeit van de Swinhove Groep is de plek binnen Zwijndrecht voor 55-plussers om elkaar te ontmoeten rond een programma vol gezelligheid. Hiervoor zijn wij opzoek naar een handige vrijwilliger die goed met de computer kan omgaan. Flexibel is ingesteld en accuraat werkt. Vind je het leuk om aan de hand een format het krantje druk-klaar te maken? In de praktijk word de copy verdeeld over 3 maanden aangeleverd. Daarnaast zoekt het bestuur een invulling van het secretariaat. Vier maal per jaar notuleren en verder het ondersteunen van de bestuurstaken. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die deze mooie societeit op deze manier wil en kan ondersteunen? Dan horen wij heel graag.

Structureel
Zwijndrecht

Vacature sociëteit locatie de Lichtkring

Swinhove Groep

De sociëteit van locatie de lichtkring is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die van aanpakken weet. Het clubje vrijwilligers dat helpt bij de soosmiddag zorgt er samen voor dat de brasserie wordt klaargezet. Dat betekent dat er tafels en stoelen moeten worden verplaatst. Werkzaamheden zijn ook, drankjes opnemen, gasten inchecken, eten opdienen, afruimen en de boel aan het einde weer opruimen. Het is altijd gezellig d.m.v een optreden of bingo ect, maar er wordt wel wat van je verwacht. De soosmiddag begint rond 14.00 uur aanwezig uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Het gaat om de 4e woensdag van de maand. Natuurlijk kunnen de vrijwilligers ook mee eten. Heb jij zin in een gezellige middag waar je het de soosleden naar de zin maakt en je het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken? Dan hoor ik graag en nodig ik je graag uit om kennis te maken met elkaar.

Structureel
Zwijndrecht

Vrijwillige vacature Swinhove Groep

Swinhove Groep

Heeft u tijd over en wilt u graag iets voor een ander doen? Voor locatie de Lichtkring zijn wij op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met dementerende ouderen. En die het leuk vinden om met deze groep samen dingen te ondernemen. De Locatie de Lichtkring heeft vijf kleinschalige woongroepen . Hier wonen negen bewoners per groep met een psychogeriatrische achtergrond. Als vrijwilliger lever je een bijdrage aan een gezellige sfeer. Je kom voor de bewoners om samen iets te ondernemen. Te denken valt aan: een wandeling, een praatje maken ,op de duofiets een rondje samen fietsen, muziek maken of luisteren, inzet tovertafel, knutselen/naaien, tuinieren ,handmassage ,kijken in het levensboek, voorlezen ,bewegen ect. Wat hebben wij te bieden: Reiskosten vergoeding Aanvullende verzekering Etentje 1 x per jaar met elkaar in een restaurant. Attentie dag v/d verpleging en kerst. Trainingen. Spreek je dit aan? En onder leiding van de zorgmedewerkers bij te dragen aan een fijne dag voor de bewoners? Meld je dan aan bij Carla . Dagdeel/en zijn bespreekbaar.

Structureel
Zwijndrecht

Een gezellige gastvrouw

Swinhove Groep

We hebben nog een plaatsjes vrij voor een leuke representatieve gastvrouw/heer voor de hal van de locatie de Lindonk. We streven naar 2 gastvrouw/heer per dagdeel. Zij/hij is als gastvrouw/heer het visitekaartje van de bezoekers die de Lindonk locatie binnenkomen, maar ook voor de vaste bezoekers een vraagbaak. Zij/hij wijst de gasten de weg naar de verschillende afdelingen. Zij/hij maakt ook een een praatje met de bewoners en bezoekers. Biedt hen koffie of thee aan. Houdt in de gaten dat het in de hal goed en netjes verloopt. Als er geen vrijwilliger in de winkel aanwezig is ,dan ben je er ook voor de klanten die daar iets willen kopen. Wij zoeken een vriendelijke gastvrije gastvrouw/heer die goed nederlands spreekt, feeling voor oudere kwetsbare mensen heeft en dienstbaar is. Wij bieden: Een leuke rustige gezellige vrijwilligersbaan . Een vrijwilligerspas, reiskostenvergoeding, een kerstpakket en 1 x per jaar een vrijwilligersdiner met alle vrijwilligers in een leuke bistro/restaurant. De werktijden zijn van 9.00 uur tot 12.00 uur of van 13.00-16.00 uur. Als u hiervoor voelt kunt u zich aanmelden. Wij maken dan een afspraak om alle details te bespreken. Graag tot ziens

Structureel
Zwijndrecht

Vrijwilligers om te assisteren bij de Kerkdie

Swinhove Groep

Wij zoeken Vriendelijke vrijwilligers die de bewoners ophalen van de afdeling en naar de Salon brengen en vice versa. Rond 9.30 drinken wij gezamenlijk eerst een koffie en rond 10.00 worden de bewoners opgehaald. De bedoeling is de bewoners te helpen tijdens de kerkdienst de bladzijden om te slaan en hen aandacht te geven. Wij bieden: Een gezellige morgen voor u en de bewoners. Wij bieden alle vrijwilligers 1 x per jaar een diner aan. U ontvangt een Kerstpakket. En u bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

PG light groep op donderdag

Swinhove Groep

Kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen vallen steeds vaker tussen wal en schip. Voor hen bestaat op dit moment geen goede opvang-en/of dagbesteding. Ze krijgen verdrietig genoeg geen indicatie voor professionele opvang. Bij beginnende problemen met het geheugen worden de mensen vaak onzeker. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze fase nergens. Er dreigt sociaal isolement en ook de partner of mantelzorger raakt in deze fase ook overbelast.. Om de thuissituatie te ontlasten en opname in een verpleeghuis te voorkomen of uit te stellen, bezoeken deze mensen die nog thuis wonen de PG light groep. Door een gezellige dag aan te bieden door met elkaar te recreëren, te bewegen en vooral te genieten. Dit kan zijn een spelletje, koken, een wandelingetje buiten enz. U zorgt mede voor een ontspannen en gezellige sfeer samen met andere vrijwilligers. Het gaat om de donderdag van 09.15-15.30uur in locatie de Lindonk. Een mooi initiatief dat alleen kan slagen met de inzet van vrijwilligers. Wat vragen wij? o Inlevingsvermogen en empathie met de kwetsbare senioren o Flexibiliteit, kunnen inspringen op de mogelijkheden van de doelgroep o Geduld o Goede beheersing van de Nederlandse taal o Een ‘thuis’-gevoel geven o Creativiteit, aanbieden van activiteiten en gezelligheid. o Kunnen werken in teamverband met andere vrijwilligers met de mogelijkheid om een eigen rooster te maken en zo nodig te ruilen. Wat bieden wij? o Een leuk team om mee te werken o Een dankbare doelgroep om mee te werken o Vrijheid om met andere vrijwilligers dingen te organiseren o Er is altijd een achterwacht door een professional o Een maaltijd o Meedoen aan een heel uniek project! U krijgt: -een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, -reiskostenvergoeding, -een Kerstpakket en -1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. -U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel

Anderen bekeken ook

Zwijndrecht

Vrijwillige vacature Swinhove Groep waakteam

Swinhove Groep

De zorg rond de terminale fase van de bewoner is de laatste manier van zorgen voor de bewoner. Deze manier van zorgen vraagt een andere belasting van zorgen voor de medewerker en familie. Het is een onderwerp waar we niet graag aan denken, maar wat wel de realiteit betreft. Om de zorg rond de terminale bewoner te ondersteunen, is er een pool van vrijwilligers. Deze vrijwilligers kunnen ingezet worden daar waar mantelzorgers niet (meer) kunnen waken. Zij bieden nabijheid aan de bewoner en ontzorgen mantelzorgers. Uit ervaring is gebleken, dat de inzet van de waakvrijwilliger (het van beide kanten) als zeer waardevol wordt ervaren. Omdat de vrijwilliger geen professional is en deze ook niet vervangen, volgen zij altijd eerst een training voor ondersteuning. Heeft u affiniteit met deze vrijwillige inzet? En bent u bereid om in de nachtelijke een paar uurtjes te waken? Wij kunnen voor deze liefdevolle taak nog meer vrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met Carla

Structureel
Zwijndrecht

Begeleiding van bewoners naar Kerkdienst

Swinhove Groep

Welke vrijwilliger wil iedere dinsdag ochtend of 2e zondag van de maand onze bewoners (met rolstoel) halen en brengen van hun afdeling naar de zaal van de locatie Swinhove. Gezamenlijk beleeft u dan de kerkdienst. Een vriendelijke behulpzame vrijwilliger die veel affiniteit met onze bewoners heeft. Wanneer u interesse heeft neem dan gerust contact met ons op. Wij maken dan een afspraak waar alle details besproken worden en uw vragen beantwoord worden. Wij zien graag uw reactie. Tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Altijd al eens in een winkeltje willen staan

Swinhove Groep

Dit kan bij het Swinkeltje, de kadowinkel van de Swinhovegroep. En op de andere locatie,s waar we supermarkt producten verkopen. Het is een rustige werkplek waar je het visitekaartje van de Swinhovegroep bent. In de Lindonk en Lichtkring word ook de post verzorgd en gasten door verwijzen. We streven naar 2 vrijwilligers per dagdeel . Ben je gastvrij ,representatief en affiniteit met ouderen? Hou je van een rustige ,sociale werkplek? Dan hoor ik heel graag.

Structureel
Zwijndrecht

ATOS RTV zoekt technische vrijwilligers

Zwijndrechtvoorelkaar

Bij ATOS RTV zijn er diverse interessante vacatures voor verschillende functies op het gebied van radio, TV en nieuwe media. Door nieuwe ontwikkelingen op mediagebied en een verdere samenwerking zijn er binnen ATOS steeds meer mogelijkheden. De ATOS werkt uitsluitend met vrijwilligers; er zijn dus geen betaalde vacatures. Maar wel biedt de ATOS daarvoor een eigen opleiding aan en de mogelijkheid voor het volgen van professionele trainingen of workshops. Op dit moment is de ATOS op zoek naar technische vrijwilligers. ATOS radio zoekt meerdere vrijwilligers met verstand van / interesse in techniek. De werkzaamheden: Je bent je verantwoordelijk voor de technische realisatie van diverse programma’s. Je schuift de muziek, presentator, items en jingles in. Je ontvangt of belt gasten op voor in de uitzending. Geschiktheid: Ervaring met het bovenstaande is meegenomen maar niet noodzakelijk. Wel is het van belang om enige affiniteit met radio en techniek te hebben. Verder weet je wat het betekent om ergens vrijwillig maar niet vrijblijvend aan de slag te gaan. Tenslotte verwachten een prettige, nette, flexibele en collegiale opstelling. Word je enthousiast van deze vacature? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Vriendschappelijk contact gezocht

Swinhove Groep

De Swinhove Groep is op zoek naar lieve vrijwilligers voor het vriendschappelijk contact project. Bewoners van de locatie Swinhove, de Lichtkring, de Lindonk, IJsvogel, Zorghotel,of vanuit de thuiszorg zoeken met regelmaat wat extra sociaal contact. Vaak is de behoefte om een wandeling te maken. Met of zonder rolstoel. Even in de brasserie koffie drinken. Spelletje spelen en het gezellige praatje. Ook de bewoners met dementie vinden het heerlijk om even naar buiten te gaan. En kunnen dit helaas niet meer zelfstandig. De zorg heeft vrijwel geen tijd en familie is er ook niet altijd. Heeft u nog een paar uurtje week over? En kan u goed om gaan met ouderen? Met of zonder ziektebeeld. Dan maak ik graag kennis met u.

Structureel
Zwijndrecht

Een tussenjaar? FF DOEN!

FF DOEN Met MDT

Wil jij je tussenjaar op een zinvolle manier invullen? Dan is FF DOEN met MDT echt iets voor jou! Je krijgt de kans om ervaring op te doen, je netwerk uit te breiden én iets goeds te doen voor anderen. En weet je wat het beste is? Het maakt niet alleen anderen blij, maar ook jou! Ben jij klaar om iets positiefs te doen voor de gemeenschap? Je CV een boost te geven? En waardevolle ervaring op te doen? Sluit je dan aan bij dit project met MDT! Gedurende een half jaar werk je een paar uur per week bij verschillende organisaties. Volledig aangepast naar jouw wensen en interesses. Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Helpen bij het Thomashuis in Zwijndrecht!

FF DOEN Met MDT

In een Thomashuis wonen mensen met een verstandelijke beperking samen in een knusse woonomgeving. De bewoners en de zorgverleners delen het huis op een zo normaal mogelijke manier. Binnen het Thomashuis kun je helpen bij verschillende taken en activiteiten. Denk aan het ondersteunen bij diverse activiteiten in huis, maar ook aan het geven van individuele ondersteuning aan een bewoner of samen gezellig op pad gaan. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden! Als dit je aanspreekt, komen we graag met je in contact! 😊 __________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Het Repair cafe zoekt vrijwilligers!

Zwijndrechtvoorelkaar

Het Repair cafe bestaat uit een enthousiast groepje vrijwilligers die mensen graag willen assisteren met het repareren van kapotte apparatuur. Iedere 1e en 3e zaterdag van de maand is het Repair cafe van 10:00 - 13:30 uur in Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57 in Zwijndrecht. Voor verschillende functies is het Repair cafe op zoek naar vrijwilligers maar het meest belangrijke is dat je handig bent of wilt leren repareren. Heb je interesse of wil je graag een keertje in gesprek met iemand van het Repair cafe dan kan je natuurlijk altijd langskomen in Hart van Meerdervoort op 1 van de Repair Cafe dagen of neem even via deze weg contact op.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk

Vrijwilliger Project Gala voor goede doel

Stichting Maximaal Leven

Vrijwilliger projectteamlid voor “Project Gala” (3 uur) Ben jij een enthousiaste netwerker met organisatietalent. Weet jij verbinding te maken tussen onze maatschappelijke doelstelling en ondernemers? Vind jij het leuk om een chic gala te organiseren met goede sprekers, fantastische line-up, een grootste veiling en een mooi diner? De opbrengst is voor betekenisvolle dagbesteding voor bewoners van verpleeghuizen. Project Gala In ons projectteam ben jij medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van “Project gala”. Jij denkt mee over de invulling van de avond en welke betekenisvolle samenwerkingsverbanden je aangaat. Je vertaalt het projectplan naar een ambitieus en succesvol gala. Stichting Maximaal Leven zet zich in voor bewoners (met dementie) van zorginstellingen door de kwaliteit van leven voor hen te vergroten. Dit doen we met “geluksbrengers” die betekenisvolle dagbeleving op maat bieden met thema’s vanuit de belangstelling van bewoners: kunst & cultuur, muziek, bewegen, dieren, sport & spel, kinderen, zintuiglijke dagbeleving, aan tafel en buiten. Omdat het budget voor betekenisvolle dagbesteding niet meer toereikend is in zorginstellingen, organiseren we o.a. een gala. De opbrengst komt ten goede aan betekenisvolle dagbeleving voor bewoners van verpleeghuizen. Geluksbrengers gaan naar bewoners toe om hen mooie respectvolle geluksmomenten te geven. Als projectteamlid ben jij medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een chic gala. Jij denkt mee over de invulling van het gala. Daarbij richt jij je op: Het aangaan van betekenisvolle samenwerkingsverbanden Werven van de juiste gasten/genodigden Het promoten van dit gala Realisatie van een mooie opbrengst tgv dagbesteding We gaan graag met jou in gesprek als jij … Resultaatgericht werkt, ondernemend en representatief bent Pro-actief, doelgericht en hartelijk bent Een goede netwerker bent en beschikt over een relevant netwerk of in staat bent dit op te bouwen Zelfstandig kunt werken, maar ook goed functioneert in teamverband Goede communicatieve vaardigheden hebt Interesse? Word jij enthousiast van dit werk en wil jij concreet het verschil maken voor bewoners van zorginstellingen? Dan horen we graag van jou. Stuur je persoonlijke motivatie en CV naar info@stichtingmaximaalleven.nl We zien er naar uit om kennis met je te maken!

Structureel
Jongeren