csrf
Zwijndrechtvoorelkaar logo
Zwijndrechtvoorelkaar

Vrijwilliger rondom de laatste zorg

Wij zoeken vrijwilligers die van betekenis willen zijn rondom de laatste levensfase van een bewoner en voor de naasten van de bewoner. Het verzorgen van een geliefde in die periode is zwaar, ook al is er hulp van de zorg. Soms heeft de bewoner geen familie of is de familie overbelast. Daarom zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die overdag en/of s,nachts willen en kunnen waken . De vrijwilliger word ingezet in een blokje van 3 a 4 uurtjes. De ervaring leert dat het zeer wisselend is dat er een waakverzoek binnen komt. Dit kan 2 x in de maand zijn. Maar ook een aantal maanden niet. Wij bieden De vrijwilligers krijgen een training inclusief certificaat De vrijwilliger voert geen verpleegkundige handelingen uit. De vrijwilligers waken bij de bewoner in zijn of haar laatste levensfase. Reiskosten vergoeding Een jaarlijks etentje met elkaar Overleg waakteam Kerstpakket. Aanvullend info De vrijwilliger krijgt een training met een certificaat. Het is belangrijk dat de vrijwilliger ervaringsdeskundige is. Hij of zij heeft zelf een dierbare verloren en weet daardoor hoe het voelt. De vrijwilliger heeft geleerd het eigen verlies in de context te plaatsen. De vrijwilliger is oproepbaar (daar waar het kan) en flexibel en de werktijden worden in overleg afgestemd. De vrijwilliger voert geen verpleegkundige handelingen uit. De vrijwilligers waken bij de bewoner in zijn of haar laatste levensfase. Past deze mooie betekenisvolle vrijwilligersfunctie bij u? Dan vertel ik er graag over en hoor ik graag.

Lees meer

structureel

Kort Ambacht

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wij zoeken vrijwilligers die van betekenis willen zijn rondom de laatste levensfase van een bewoner en voor de naasten van de bewoner. Het verzorgen van een geliefde in die periode is zwaar, ook al is er hulp van de zorg.
Soms heeft de bewoner geen familie of is de familie overbelast.
Daarom zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die overdag en/of s,nachts willen en kunnen waken .
De vrijwilliger word ingezet in een blokje van 3 a 4 uurtjes.
De ervaring leert dat het zeer wisselend is dat er een waakverzoek binnen komt.
Dit kan 2 x in de maand zijn. Maar ook een aantal maanden niet.

Wij bieden
De vrijwilligers krijgen een training inclusief certificaat
De vrijwilliger voert geen verpleegkundige handelingen uit. De vrijwilligers waken bij de bewoner in zijn of haar laatste levensfase.
Reiskosten vergoeding
Een jaarlijks etentje met elkaar
Overleg waakteam
Kerstpakket.

Aanvullend info
De vrijwilliger krijgt een training met een certificaat. Het is belangrijk dat de vrijwilliger ervaringsdeskundige is. Hij of zij heeft zelf een dierbare verloren en weet daardoor hoe het voelt. De vrijwilliger heeft geleerd het eigen verlies in de context te plaatsen.
De vrijwilliger is oproepbaar (daar waar het kan) en flexibel en de werktijden worden in overleg afgestemd. De vrijwilliger voert geen verpleegkundige handelingen uit. De vrijwilligers waken bij de bewoner in zijn of haar laatste levensfase.

Past deze mooie betekenisvolle vrijwilligersfunctie bij u?
Dan vertel ik er graag over en hoor ik graag.

Praktische informatie

Maandelijks 0 tot 8 uur

Locatie

Kort Ambacht

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Swinhove Groep

Zwijndrecht

Wandel vrijwilliger

Swinhove Groep

Wij zoeken voor de locatie De Lindonk meerdere vrijwilligers die samen met andere vrijwilligers van de Wandelclub gezamenlijk in de omgeving van De Lindonk gaan wandelen met de (rolstoel)bewoners. Dit op dinsdag ochtend Aardige geduldige en behulpzame vrijwilligers die het fijn vinden onze cliënten persoonlijke aandacht te geven tijdens de wandeltocht. Wij bieden Een gezellige samenwerking met andere vrijwilligers en professionals. Aanvullende informatie Als u van wandelen houdt en onze cliënten graag een beetje vreugde geeft bent u wellicht de juiste persoon voor ons. Neemt u gerust vrijblijvend contakt op met ons. Wij maken dan een afspraak om alle details door te nemen. Tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Gezellige enthousiaste Vrijwilliger voor de Z

Swinhove Groep

Wij zijn op zoek naar dames/heren die van zingen houden en daarvoor onze bewoners een gezellige morgen willen bezorgen. Het gaat om het begeleiden van de bewoners die niet zelf het liedjesblad kunnen omslaan etc. en daarbij geholpen worden. Goed nederlands sprekende mannen/vrouwen die de bewoners willen halen en terugbrengen van de afdeling en hen in samenwerking met een vaste kracht, begeleiden bij het zingen. Niet iedere bewoner kan het zangboek vasthouden of de bladzijden omslaan. En lekker meezingen. Wij bieden; Een gezellige tijd met heel veel plezier voor de bewoners en uzelf. Een vrijwilligerspas en reiskostenvergoeding. Een Kerstpakket en 1 x per jaar een Diner samen met alle vrijwilligers in een Bistro/Restaurant. Frequentie: Zang wordt gehouden in de Brasserie van de locatie de Lichtkring Iedere maandag* van 14 uur tot 16.00. Is dit een leuke aanvulling op uw eigen leven en wilt u kwetsbare ouderen een leuke ochtend bezorgen neem dan gerust contakt met ons op. Tot ziens.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Enthousiaste Vrijwilliger voor een kwetsbare

Swinhove Groep

Binnen de gemeente Zwijndrecht vallen veel kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen tussen wal en schip. Deze groep senioren komen verdrietig genoeg niet in aanmerking voor professionele opvang. Voor deze groep mensen is momenteel geen juiste reguliere (dag)- activiteitenprogramma voorhanden. De beginnende problemen met het geheugen maken deze mensen juist onzeker, zij begrijpen bepaalde zaken minder snel. Bij reguliere activiteiten in de regio merken deze senioren dat ze niet meer mee kunnen doen, ze haken af en trekken zich terug uit het sociale leven. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze tussenfase dus eigenlijk nergens, er dreigt sociaal isolement. Dat raakt ook vaak de partner of mantelzorger. het motto: “‘niets moet, alles mag’. Wij hebben daarvoor heel erg enthousiaste en vriendelijke vrijwilligers nodig die samen met een vaste kracht van de Swinhovegroep deze senioren wil begeleiden en zich in de belevingswereld van de senior kan verplaatsen. Wij zoeken Empathie voor de doelgroep, inlevend vermogen en bereid mee te gaan in de belevingswereld van de senior; Flexibel, in kunnen springen op de mogelijkheden van deze kwetsbare groep; Aanbieden van activiteiten en gezelligheid; Een thuis gevoel willen geven; Werken in een team vrijwilligers; Minimaal 1 dag/deel per week beschikbaar ( 9.15 tot 15.30 uur), met de mogelijkheid om met andere vrijwilligers een eigen rooster te maken en te zo nodig te ruilen. Het gaat om de donderdag. Graag nodigen wij u uit om een afspraak te maken en de details te bespreken. Wij bieden Een leuk team in samenwerking; Een dankbare doelgroep om mee te werken; Vrijheid om met de andere vrijwilligers op de groep dingen te organiseren; Er zijn altijd professionals op de achtergrond aanwezig. Maaltijd. Meedoen aan een heel uniek project! Wilt u meedoen?

Structureel
Zwijndrecht

Behulpzame vrijwilliger voor de brasserie

Swinhove Groep

Voor de Brasserieën van de verschillende locaties van de Swinhovegroep zoeken wij vrijwilligers die netjes werken, gastvrij zijn. U heeft er plezier in een gezellige sfeer neer te zetten in de Brasserie. U vindt het leuk om samen te werken met andere vrijwilligers en de medewerkers van de Brasserie. U voert alle voorkomende werkzaamheden uit. U heeft affiniteit met voedsel. Werktijden van 10.30-14.00 uur.(verschilt per locatie) Ook dringend hulp gezocht in de weekenden. Wij bieden u een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. Als U de juiste persoon bent, neem dan contact met ons op. Wij zullen in een kennismakingsgesprek de verdere details bespreken.

Structureel
Zwijndrecht

Vriendelijke vrijwilliger voor de aaihonden

Swinhove Groep

Op elke donderdag van de oneven week is er de aaihondenclub. Een enthousiaste groep vrijwilligers en honden komen dan samen. Rond 14.30 uur worden de bewoners gehaald om naar een huiskamer te gaan. Daar wordt heerlijk gekroeld en geaaid met de honden. Het is iedere keer weer ontroerend om te zien hoeveel contact en plezier de bewoners hebben aan de honden. De activiteit wordt georganiseerd door de Kynologenclub uit Dordrecht. Voor deze activiteit zoeken we nieuwe vrijwilligers met een lieve aaihond of vrijwilligers die mee helpen om de bewoners op te halen en terug te brengen. Wij vragen van u dat u plezier heeft in het werken met ouderen Vaardigheden om te rijden met een rolstoel zijn belangrijk. Vanzelfsprekend houdt u van honden. Wij bieden: -een gezellige en prettige werksfeer. -een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, -reiskostenvergoeding, -een Kerstpakket en -1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. -En u kunt gratis allerlei cursussen volgen. -U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

Flexibele hulp tandartsenpraktijk

Swinhove Groep

De mobiele tandartsenpraktijk staat een aantal malen per maand op het terrein van de locatie Swinhove en IJsvogel. Ze behandelen bewoners die soms angstig/ verward of een lichamelijke aandoening hebben. Ze nemen extra de tijd en bewegen mee met het gevoel van de bewoner. Een goede ontwikkeling voor de bewoners, want een goede mondzorg is van groot belang. Wij zoeken vriendelijke vrijwilligers die geduld hebben. De bewoners willen ophalen van de groep en weer terug willen brengen. Vaardigheden om te rijden met een rolstoel zijn belangrijk. Je moet plezier hebben in het omgaan met ouderen. Werktijden zijn van 08.50 uur tot 16.30 uur. Van 12.00 uur tot 13.00 uur is er pauze. Natuurlijk bieden wij een lunch aan. Ook met een dagdeel zijn we al erg blij en geholpen. De dagen verdeel je met een andere vrijwilliger. Wij bieden: -een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, -reiskostenvergoeding, -een Kerstpakket en -1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. -U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel

Anderen bekeken ook

Zwijndrecht

Helpen bij het Thomashuis in Zwijndrecht!

FF DOEN Met MDT

In een Thomashuis wonen mensen met een verstandelijke beperking samen in een knusse woonomgeving. De bewoners en de zorgverleners delen het huis op een zo normaal mogelijke manier. Binnen het Thomashuis kun je helpen bij verschillende taken en activiteiten. Denk aan het ondersteunen bij diverse activiteiten in huis, maar ook aan het geven van individuele ondersteuning aan een bewoner of samen gezellig op pad gaan. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden! Als dit je aanspreekt, komen we graag met je in contact! 😊 __________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Een tussenjaar? FF DOEN!

FF DOEN Met MDT

Wil jij je tussenjaar op een zinvolle manier invullen? Dan is FF DOEN met MDT echt iets voor jou! Je krijgt de kans om ervaring op te doen, je netwerk uit te breiden én iets goeds te doen voor anderen. En weet je wat het beste is? Het maakt niet alleen anderen blij, maar ook jou! Ben jij klaar om iets positiefs te doen voor de gemeenschap? Je CV een boost te geven? En waardevolle ervaring op te doen? Sluit je dan aan bij dit project met MDT! Gedurende een half jaar werk je een paar uur per week bij verschillende organisaties. Volledig aangepast naar jouw wensen en interesses. Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Mooie en leuke verhalen gezocht!

Zwijndrechtvoorelkaar

Vind jij het leuk om een keer je vrijwillige inzet te vloggen? Of maak jij een paar mooie foto's samen met jouw vrijwilliger terwijl jullie jouw hulpvraag uitvoeren? Wij zoeken gebruikers van ZwijndrechtvoorElkaar met positieve ervaringen die ze graag willen delen met de andere inwoners van Zwijndrecht! Als extra bedankje voor de fijne vrijwilliger die je helpt, of om nog eens extra onder de aandacht te brengen wat voor hulpvragen jullie zoal hebben. Twijfel jij of/wat je kunt betekenen? Neem dan contact met mij op! Tot snel, groeten, Bianca

Eenmalig
(kleine) groepen
Zwijndrecht

Het Repair cafe zoekt vrijwilligers!

Zwijndrechtvoorelkaar

Het Repair cafe bestaat uit een enthousiast groepje vrijwilligers die mensen graag willen assisteren met het repareren van kapotte apparatuur. Iedere 1e en 3e zaterdag van de maand is het Repair cafe van 10:00 - 13:30 uur in Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57 in Zwijndrecht. Voor verschillende functies is het Repair cafe op zoek naar vrijwilligers maar het meest belangrijke is dat je handig bent of wilt leren repareren. Heb je interesse of wil je graag een keertje in gesprek met iemand van het Repair cafe dan kan je natuurlijk altijd langskomen in Hart van Meerdervoort op 1 van de Repair Cafe dagen of neem even via deze weg contact op.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

ATOS RTV zoekt technische vrijwilligers

Zwijndrechtvoorelkaar

Bij ATOS RTV zijn er diverse interessante vacatures voor verschillende functies op het gebied van radio, TV en nieuwe media. Door nieuwe ontwikkelingen op mediagebied en een verdere samenwerking zijn er binnen ATOS steeds meer mogelijkheden. De ATOS werkt uitsluitend met vrijwilligers; er zijn dus geen betaalde vacatures. Maar wel biedt de ATOS daarvoor een eigen opleiding aan en de mogelijkheid voor het volgen van professionele trainingen of workshops. Op dit moment is de ATOS op zoek naar technische vrijwilligers. ATOS radio zoekt meerdere vrijwilligers met verstand van / interesse in techniek. De werkzaamheden: Je bent je verantwoordelijk voor de technische realisatie van diverse programma’s. Je schuift de muziek, presentator, items en jingles in. Je ontvangt of belt gasten op voor in de uitzending. Geschiktheid: Ervaring met het bovenstaande is meegenomen maar niet noodzakelijk. Wel is het van belang om enige affiniteit met radio en techniek te hebben. Verder weet je wat het betekent om ergens vrijwillig maar niet vrijblijvend aan de slag te gaan. Tenslotte verwachten een prettige, nette, flexibele en collegiale opstelling. Word je enthousiast van deze vacature? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Vrijwilliger gezocht voor de Brasserie

Aafje

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die op woensdagochtend of middag kan helpen in de Brasserie in Midden-Inn in Heerjansdam. Je werktijden zijn van 13.00 tot 16.00 uur. of 10.00u tot 13.00u. Je taken zijn het schenken van koffie/thee en dergelijke, het netjes maken van de Brasserie na de maaltijd, het onderhouden van contact met de mensen die in de Brasserie zijn. Wat krijg je ervoor terug? - Een gezellig team met vrijwilligers die in de Brasserie werken - 1x per jaar een vrijwilligersfeest - 1x per jaar een eindejaarsgeschenk - Veel waardering van de mensen die in de Brasserie komen

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Hé, kun jij al fietsen?

FF DOEN Met MDT

Veel mensen in Nederland hebben leren fietsen toen ze klein waren. Stel je voor dat je het verleert bent, angst hebt ontwikkelt of nieuw bent in een land waar iedereen fietst, maar jij dat nooit geleerd hebt. Diverz biedt fietslessen aan voor deze volwassenen. Durf jij het aan hen te helpen weer mobieler te worden. Wij zijn op zoek naar iemand die ondersteuning kan bieden tijdens Fietslessen. Ook bieden we reparatielessen aan naast theorie en fietsles. Hou je van sleutelen dan kun je hen ook ondersteunen bij een band plakken. Niet om het zelf te doen, maar vooral om het hen te leren Voor jou is er, naast fietslesondersteuning, ook gelegenheid om een fietsenmaker training te volgen bij een goede fietsenmaker. En wie weet wat hier voor leuk vervolg uitkomt? De fietstrajecten duren 3 maanden. Herken jij je in een van deze taken en heb jij een uurtje per week tijd over op de woensdag tussen 10.00 en 11.00 uur. Stuur dan snel een berichtje. ____________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Zwijndrecht

DE ZONNEBLOEM ZOEKT VRIJWILLIGERS

FF DOEN Met MDT

Vereniging De Zonnebloem staat klaar voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Met meer dan duizend afdelingen verspreid over het hele land, is De Zonnebloem altijd in de buurt, zelfs in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Onze missie is om de sociale activiteiten van deze doelgroep te verrijken. De activiteiten die De Zonnebloem organiseert, zijn onderverdeeld in: Huisbezoeken: Soms zijn mensen met een lichamelijke beperking vaker alleen dan ze zouden willen. Gewoon samen een kopje koffie of thee drinken, of samen een kleine wandeling maken kan al enorm gezellig zijn. Samen op stap / Groepsactiviteiten: Het is niet altijd makkelijk om eropuit te gaan als je een lichamelijke beperking hebt. Daarom organiseren we uitstapjes waarbij mensen met een lichamelijke beperking worden ondersteund door vrijwilligers. De activiteiten, het vervoer en de begeleiding worden aangepast aan de behoeften van de deelnemers. Denk aan een wandeling in het bos, een drankje in de stad, een bezoek aan een museum of gewoon lekker rondsnuffelen in het tuincentrum. Daarnaast organiseren we regelmatig groepsactiviteiten zoals uitstapjes naar tuincentra, meubelwinkels, dierentuinen, natuurgebieden en musea, of we plannen een rondvaart, een bingo-middag of een creatieve activiteit. Als vrijwilliger bij De Zonnebloem kun je ervoor kiezen om regelmatig bij iemand langs te gaan als bezoekvrijwilliger, om te helpen bij groepsactiviteiten en uitjes, of om op de achtergrond ondersteuning te bieden door te helpen met digitalisering, zoals het ondersteunen bij de website, social media en het opzetten van een digitaal systeem voor de jaarlijkse loterij. Als dit je aanspreekt, horen we graag van je en gaan we samen op zoek naar een passende plek voor jou bij De Zonnebloem! 🌻__________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Enthousiaste Vrijwilliger voor een kwetsbare

Swinhove Groep

Binnen de gemeente Zwijndrecht vallen veel kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen tussen wal en schip. Deze groep senioren komen verdrietig genoeg niet in aanmerking voor professionele opvang. Voor deze groep mensen is momenteel geen juiste reguliere (dag)- activiteitenprogramma voorhanden. De beginnende problemen met het geheugen maken deze mensen juist onzeker, zij begrijpen bepaalde zaken minder snel. Bij reguliere activiteiten in de regio merken deze senioren dat ze niet meer mee kunnen doen, ze haken af en trekken zich terug uit het sociale leven. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze tussenfase dus eigenlijk nergens, er dreigt sociaal isolement. Dat raakt ook vaak de partner of mantelzorger. het motto: “‘niets moet, alles mag’. Wij hebben daarvoor heel erg enthousiaste en vriendelijke vrijwilligers nodig die samen met een vaste kracht van de Swinhovegroep deze senioren wil begeleiden en zich in de belevingswereld van de senior kan verplaatsen. Wij zoeken Empathie voor de doelgroep, inlevend vermogen en bereid mee te gaan in de belevingswereld van de senior; Flexibel, in kunnen springen op de mogelijkheden van deze kwetsbare groep; Aanbieden van activiteiten en gezelligheid; Een thuis gevoel willen geven; Werken in een team vrijwilligers; Minimaal 1 dag/deel per week beschikbaar ( 9.15 tot 15.30 uur), met de mogelijkheid om met andere vrijwilligers een eigen rooster te maken en te zo nodig te ruilen. Het gaat om de donderdag. Graag nodigen wij u uit om een afspraak te maken en de details te bespreken. Wij bieden Een leuk team in samenwerking; Een dankbare doelgroep om mee te werken; Vrijheid om met de andere vrijwilligers op de groep dingen te organiseren; Er zijn altijd professionals op de achtergrond aanwezig. Maaltijd. Meedoen aan een heel uniek project! Wilt u meedoen?

Structureel