Direct naar de inhoud van deze pagina

Ron - Vrijwilliger namens organisatie & Hulpvrager namens organisatie

Lid sinds: 12 december 2018

Plaats:
Nederhoven (Zwijndrecht)
Even voorstellen:
Sinds 2014 is Wijkpreventie actief in Zwijndrecht. Begonnen vanuit Wijkplatform Nederhoven is het inmiddels een vaststaand feit in alle wijken van Zwijndrecht.

Ons motto luidt: Wij surveilleren om criminaliteit uit de wijk te weren en de woon- en leefomgeving veiliger te maken.

Wij lopen momenteel op alle doordeweekse avonden door de straten en brandgangen in Zwijndrecht. Het streven is om per wijk een team van 25 mensen te hebben zodat we vaker op straat aanwezig kunnen zijn. Wijkpreventie wordt ondersteund door de Gemeente Zwijndrecht en de politie. Verder werken wij o.a. samen met de diverse BuurtWhatsApp groepen (BWA) maar het verschil is dat wij daadwerkelijk de straat op gaan.

Gingen de misdaadcijfers tussen 2012 - 2014 in eerste instantie omhoog, sinds wij actief zijn geven de cijfers een dalende trend weer. De steeds verdere integratie van de Buurt WhatsApp groepen (BWA) samen met burgerinitiatieven zoals de onze dragen zeker hieraan bij. Inmiddels hebben wij ook samenwerkingsverbanden in de regio tot aan Gorinchem waardoor we informatie die van belang is met elkaar uitwisselen.

Ons initiatief staat en valt met de inzet van vrijwilligers. Zoals elke vereniging dat ondervindt is het lastig om mensen te vinden. Wij vragen om ten minste één keer per maand met een ronde mee te lopen. Dat vergt ongeveer twee uur van uw tijd. Het levert o.a. sociale contacten op, u leert uw eigen wijk op uw duimpje kennen en draagt bij aan een veiliger omgeving. Dat wilt u toch ook voor uzelf, uw ouders, kinderen en familie?

Indien u eens vrijblijvend kennis wil maken met wat wijkpreventie nou precies allemaal inhoudt, stuur dan eens een mailtje met uw gegevens naar info@wijkpreventie.nl. Vermeld in het onderwerp zijndrechtvoorelkaar. U krijgt dan van een coördinator uit uw eigen wijk een uitnodiging om een ronde mee te lopen. Tijdens deze ronde zal er verder uitleg volgen.

Wij hanteren twee richtlijnen om aan wijkpreventie deel te kunnen nemen:
- u dient ten minste 18 jaar te zijn
- u dient van onbesproken gedrag te zijn

Verder dient u goed ter been te zijn om tijdens een wandeltocht van circa twee uur de wijk door te kunnen lopen.

  • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zwijndrechtvoorelkaar
  • Ron is eerder via deze website geholpen

Ron
85% profielsterkte

Aangesloten bij: