Direct naar de inhoud van deze pagina

Voor hulpzoekers

Over Zwijndrechtvoorelkaar

Zwijndrecht wil een stad zijn waar jonge en oude mensen prettig kunnen leven. Ook als men minder mobiel is en meer zorg nodig heeft. Om dit te bereiken en er voor te zorgen dat inwoners zelfstandig kunnen blijven wonen, werken 22 organisaties rond wonen, zorg en welzijn hier samen met de gemeente aan. Dit doen zij onder de naam 'Vivera'.

Zorgen voor elkaar wordt steeds belangrijker in onze samenleving. De huidige ontwikkelingen in de Nederlandse zorg- en welzijnssector vragen om een vernieuwende aanpak. Zwijndrechtvoorelkaar biedt een gebruiksvriendelijk digitaal platform waar mensen met een hulpvraag eenvoudig zelf de hulp kunnen vinden die ze nodig hebben. Zwijndrechtvoorelkaar biedt voor iedereen een passende oplossing. Door het lokale karakter ook nog eens bij hen in de buurt. Zo draagt Zwijndrecht steentje bij aan een zorgzame samenleving.

Mensen worden steeds ouder en daardoor neemt de vraag naar zorg toe. Tegelijkertijd worden tal van zorgtaken uit het professionele domein weg bezuinigd. Nu meer dan ooit. Steeds meer wordt er verwacht dat we 'het met elkaar regelen'. Zorgen voor elkaar dus. Internet is een middel bij uitstek om mensen met elkaar te verbinden en met Zwijndrechtvoorelkaar doen we dit dan ook. Het werkt heel eenvoudig. Zoek je zorg of hulp, dan plaats je een hulpvraag op de website. Vrijwilligers (particulier, vrijwilligersorganisatie of een organisatie die met vrijwilligers werkt) met een passend profiel ontvangen deze via de mail en kunnen erop reageren. Zie het als een combinatie van Marktplaats en Facebook, maar dan voor zorg en welzijn.

Met Zwijndrechtvoorelkaar wordt het mogelijk doelgroepen te bereiken die momenteel nauwelijks worden bereikt in de zorg- en welzijnssector. Denk aan jongeren die zich graag inzetten voor een ander. Zo dragen we bij aan een toename van de informele zorgcapaciteit in Zwijndrecht. Samen met onze vrijwilligers bouwen we aan sterk lokaal zorgnetwerk, waarmee kwalitatieve zorg in de buurt gerealiseerd kan worden.

Het allerbelangrijkste is dat mensen met een hulpvraag ook daadwerkelijk geholpen worden. Hiervoor zetten wij ons dan ook volledig in. Met deze website, maar ook achter de schermen gaan wij tot het uiterste om voor iedereen zo snel mogelijk een passende oplossing te vinden. Achter de schermen betekent hier b.v. de Vivera Infopunten. U leest hierover elders op de site meer over.

Als er een hulpvraag langskomt die we direct kunnen koppelen aan een organisatie of particulier in ons netwerk, dan laten we dit de hulpvrager uiteraard direct weten. Het bericht dat een hulpvraag wordt beantwoord en dat Zwijndrechtvoorelkaar daar een steentje aan heeft kunnen bijdragen, geeft uiteindelijk de meeste voldoening.