Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligersverzekering

De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de Drechtsteden.

Als u vrijwilliger bent en in een situatie komt dat uw eigen verzekering niet toereikend is, dan kunt u op dat moment gebruik maken van de collectieve verzekering die de gemeentes afgesloten hebben bij Raetsheren van Orden. Alle vrijwilligers zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid.

Wilt u schade declareren? U kunt het schadeformulier downloaden. Na het invullen kunt u het formulier mailen naar: info@zwijndrechtvoorelkaar.nl. Indien u het formulier wilt opsturen dat kan dit naar Zwijndrechtvoorelkaar, Norderstedtplein 12, 3332 GK in Zwijndrecht.

Zwijndrechtvoorelkaar checkt vervolgens de gegevens bij de vrijwilligersorganisatie. Op deze wijze wordt gecontroleerd of het terecht is dat een claim wordt ingediend. Daarna gaat de claim digitaal door naar Raetsheren van Orden. De schade wordt door deze verzekeraar rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld en de gemeente krijgt vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld. Bij vragen kan de vrijwilliger contact opnemen met Raetsheren van Orden. Als er sprake is van een eigen risico, zal dit met de organisatie worden afgewikkeld.

Voor meer informatie, zie hieronder de folder over de Vrijwilligersverzekering Drechtsteden. Tevens is hier het schadeformulier te vinden. Indien u nog vragen heeft dan kunt u altijd contact met Melanie Barbier van Zwijndrechtvoorelkaar opnemen via 06-82324084 of 070-6206060.

Download hier het schadeformulier.

Download hier de folder Vrijwilligersverzekering Drechtsteden.